Visual

Doe de
Check

5 vragen

wat nou

Check Wat past bij jou?

We hebben een paar vragen voor je. Deze gaan over de manier waarop jij in je werk staat. Als je alle vragen hebt beantwoord, leer je meer over vitaliteit, trots & waardering en opleiding & ontwikkelen. Er worden geen gegevens opgeslagen. Je kunt lekker anoniem antwoord geven!


#1

Leer jij van je collega's?




Mooi zo. Je bent niet de enige trouwens.

Uit onderzoek blijkt dat 63% van je collega’s leert van een collega. Da’s best een getal om rekening mee te houden! 21% volgt een korte cursus en 7% volgt een beroepsopleiding. 19% van de medewerkers doet zelf niets om goed te blijven in het vak. Daar hoor jij toch niet bij?

Deze statistieken zijn gepubliceerd in het rapport van project ‘Baan je Toekomst’ van Atriumgroep, waarbij in feite vier onderwerpen centraal staan.

Je bent niet de enige.

Uit onderzoek blijkt dat 63% van je collega’s leert van een collega. Da’s best een getal om rekening mee te houden! 21% volgt een korte cursus en 7% volgt een beroepsopleiding. 19% van de medewerkers doet zelf niets om goed te blijven in het vak. Daar hoor jij toch niet bij?

Deze statistieken zijn gepubliceerd in het rapport van project ‘Baan je Toekomst’ van Atriumgroep, waarbij in feite vier onderwerpen centraal staan.

Echt niet?

Uit onderzoek blijkt dat 63% van je collega’s leert van een collega. Da’s best een getal om rekening mee te houden! 21% volgt een korte cursus en 7% volgt een beroepsopleiding. 19% van de medewerkers doet zelf niets om goed te blijven in het vak. Daar hoor jij toch niet bij?

Deze statistieken zijn gepubliceerd in het rapport van project ‘Baan je Toekomst’ van Atriumgroep, waarbij in feite vier onderwerpen centraal staan.


#2

Verwacht je in de toekomst meer last van lichamelijke of psychische klachten te krijgen?




Je bent niet de enige.

Uit onderzoek blijkt dat 20% van de werkzame personen in de contractcatering verwacht meer last van lichamelijke of psychische klachten te krijgen. Daarom is het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’ ook zo belangrijk. Praten over inzetbaarheid is dus hard nodig.

Deze statistieken zijn gepubliceerd in het rapport van project ‘Baan je Toekomst’ van Atriumgroep, waarbij in feite vier onderwerpen centraal staan.

Het is verstandig hierover te praten, maar je bent niet de enige.

Uit onderzoek blijkt dat 20% van de werkzame personen in de contractcatering verwacht meer last van lichamelijke of psychische klachten te krijgen. Daarom is het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’ ook zo belangrijk. Praten over inzetbaarheid is dus hard nodig.

Deze statistieken zijn gepubliceerd in het rapport van project ‘Baan je Toekomst’ van Atriumgroep, waarbij in feite vier onderwerpen centraal staan.

Dat is fijn, houden zo!

Waarschijnlijk kun je het werk in de contractcatering voorlopig goed aan. Mooi natuurlijk, maar blijf desondanks alert op signalen van overbelasting of werkgerelateerde stress. Ruim 20% van de werkzame personen in de contractcatering verwacht in de toekomst meer last van lichamelijke of psychische klachten te krijgen.

Deze statistieken zijn gepubliceerd in het rapport van project ‘Baan je Toekomst’ van Atriumgroep, waarbij in feite vier onderwerpen centraal staan.


#3

Vind jij dat er genoeg aandacht is voor carrièremogelijkheden in de contractcatering?




Da’s mooi natuurlijk!

Ruim 40% van de ondervraagden wil meer aandacht voor carrièremogelijkheden. Bovendien is er veel animo om ervaring op te doen in een andere of hogere functie. Vraag tijdens een functioneringsgesprek actief naar de doorgroeimogelijkheden. In de meeste gevallen wordt een gezonde dosis ambitie zeer gewaardeerd!

Het kan zeker beter.

Ruim 40% van de ondervraagden wil meer aandacht voor carrièremogelijkheden. Bovendien is er veel animo om ervaring op te doen in een andere of hogere functie. Vraag tijdens een functioneringsgesprek actief naar de doorgroeimogelijkheden. In de meeste gevallen wordt een gezonde dosis ambitie zeer gewaardeerd!

Oeps, dan moet je toch eens aan de bel trekken bij je werkgever.

In bedrijven waar doorgroeimogelijkheden open besproken kunnen worden, ervaren medewerkers meer ruimte voor eigen initiatief. Goed voor het bedrijf, goed voor de medewerkers en… Goed voor de gast!


#4

Heb jij met je werkgever persoonlijke afspraken gemaakt over je toekomst?




Goed zo!

Toch is het maken van afspraken over duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche vrij uitzonderlijk. Da’s eigenlijk best vreemd, als je bedenkt dat je zelf heel veel dingen doen om goed op de toekomst voorbereid te zijn.

Ga nog een keer het gesprek aan.

Duurzame inzetbaarheid betekent dat medewerkers hun talenten optimaal benutten, steeds op de goede plek zitten of ernaar toe bewegen en maximaal bijdragen aan het bedrijf. Blijf in gesprek over je talenten en de manier waarop deze in het bedrijf worden ingezet. Wil je meer? Zeg dit dan. Wil je minder of ander werk? Ook dat zijn hele goede redenen om bij jouw werkgever aan de bel te trekken.

Oei, ga binnenkort in gesprek!

Duurzame inzetbaarheid betekent dat medewerkers hun talenten optimaal benutten, steeds op de goede plek zitten of ernaar toe bewegen en maximaal bijdragen aan het bedrijf. Blijf in gesprek over je talenten en de manier waarop deze in het bedrijf worden ingezet. Wil je meer? Zeg dit dan. Wil je minder of ander werk? Ook dat zijn hele goede redenen om bij jouw werkgever aan de bel te trekken.


#5

Weet jij bij wie jij terecht kunt om het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’ te bespreken?



Heel goed!

De volgende stap is dat je met regelmaat met je werkgever in gesprek bent over de toekomst. Tijdens het werk- of teamoverleg bijvoorbeeld. Of het functioneringsgesprek. Dit zijn zeer geschikte momenten om alleen of samen met collega’s over talenten en inzetbaarheid te praten.

Oei… Daar moet je echt iets aan doen.

Het begint namelijk bij een goede gesprekspartner; de inhoud volgt vervolgens vanzelf. Heel goed! Het werk- of teamoverleg en het functioneringsgesprek zijn zeer geschikte momenten om alleen of samen met collega’s over talenten en inzetbaarheid te praten.

Bedankt Fijn dat je zo openhartig bent!

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. 

Je kunt veel zelf doen. Deze website is bedoeld om je hierbij te helpen. Je vindt verhalen van werkgevers en werknemers. Zij laten zien hoe zij het aanpakten en wat dat opleverde. Daarnaast zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar. Iedereen kan en mag meedoen. Jij ook!

 

ps. Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal.