Visual

download

centrum

wat nou

Media & instrumenten, speciaal voor jou

Als het aan ons ligt, mag je iedereen op de hoogte stellen van doewatjezelfkunt.nl Graag zelfs! Hoe meer medewerkers in de contractcatering weten van dit initiatief, hoe beter het is. Door anderen te attenderen kan er werk gemaakt worden van gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers. Moeilijk? Nee hoor. Gebruik de tools die hieronder staan.

Alles over het initiatief van doewatjezelfkunt.nl

Gebruik voor (interne) publicaties. Zoals een activeringsbericht en logo's. Vrij te gebruiken. 

doewatjezelfkunt.zip 5.5MB

Campagne materiaal van doewatjezelfkunt.nl

Postersets in 3 formaten. Gebruik voor web en sociale media en om zelf uit te draaien. Mooi!

campagne.zip 39.9MB

Instrumenten op een rijtje

Deze website verwijst naar een aantal instrumenten. Hieronder het overzicht voor je, maak zelf een selectie.

Toon alles
Trots en waardering
Vitaal
Opleiding en ontwikkelen
Branche instrumenten
Partner worden?

Elk bedrijf of organisatie in de contractcatering kan partner worden van doewatjezelfkunt.nl. Als partner ben je zichtbaar op de website en zit je op de eerste rij voor instrumenten op het gebied van duurzame inzetbaarheid...

Contact Bertie Redeker

Bekijk partnerworden.pdf 105.0K
Blikopener 1: workshop voor contractcatering medewerkers

Catering is jouw ding. Maar... soms kan het een zwaar beroep zijn. Wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat je langer met plezier kunt blijven werken? In deze workshops draait het om praktische tips. Ga samen op reis en ontdek de mogelijkheden... 

Door Margot Ruijters

Bekijk blikopener1.pdf 267.7K
Blikopener 2: Workshop voor leidinggevenden en teamspelers

Energieke collega’s, welke leidinggevende wil dat nou niet? Medewerkers verwachten support bij de dingen die ze doen. Ook al worden sommige kanten van het werk als ‘zwaar’ ervaren. Hoe doe jij dat?

Door Margot Ruijters

Bekijk blikopener2.pdf 278.5K
Blikopener 3: Workshop voor de ondernemingsraad (OR)

Duurzame inzetbaarheid vraagt bereidheid van iedereen in het bedrijf. Voor direc- tie of bestuur is de ondernemingsraad hét orgaan bij uitstek om visie, beleid en uitvoering aan elkaar te verbinden. Reden genoeg om goed voorbereid aan tafel te gaan, nietwaar?

Door Margot Ruijters

Bekijk blikopener3.pdf 277.4K
Blikopener 4: Panelsessie directie & management

Duurzame inzetbaarheid betekent dat medewerkers hun talenten optimaal benutten, steeds op de goede plek zitten of ernaar toe bewegen en maximaal bijdragen aan het bedrijf...

Door Margot Ruijters

Bekijk blikopener4.pdf 266.1K
Vragencarroussel

Praten over duurzame inzetbaarheid met je collega’s of leidinggevende? Gebruik de draaischijf! De vragen gaan over het werk, je gezondheid en over de toekomst. Je hoeft heus niet alle vragen van de draaischijf te beantwoorden; kies er een aantal uit. Je kunt dit samen met een collega doen, of met z’n allen. Wel zo leuk!...

Door Margot Ruijters

Bekijk vragencarroussel.pdf 2.3MB
Reflectiemeter

Hoe goed maak jij duurzame inzetbaarheid bespreekbaar? Checklist uit twee delen: het deel ‘zelfreflectie’ is voor jou, het deel ‘feedback’ is voor een collega. Eerst kijk je naar jezelf door de vragen te beantwoorden. Nodig daarna een collega uit om de vragen te beantwoorden. Tot slot vergelijk je beide uitslagen met elkaar. Zeg eens eerlijk: ben je werkelijk zo goed als je dacht in het bespreekbaar maken van duurzame inzetbaarheid?...

Door Margot Ruijters

Bekijk reflectiemeter.pdf 1.6MB
Pleziermeter

Last of plezier? Of ertussenin? Handig hulpmiddel om belasting bespreekbaar te maken. Beantwoord eerst de hamvraag: is je werk een last voor je, of geeft het juist plezier? Tijdens een inzetbaarheidsgesprek kun je precies aangeven welke onderwerpen jij als een last ervaart en van welke jij plezier krijgt. Uiteindelijk draait het natuurlijk om het maken van afspraken. Wat kan er gebeuren om de dingen te doen waar jij blij van wordt?...

Door Margot Ruijters

Bekijk pleziermeter.pdf 971.2K
Energiemeter

Stressbron of energiegever? Deze checklist is een hulpmiddel om jouw energieniveau bespreekbaar te maken. De hamvraag: hoe vol is jouw batterij? Tijdens een inzetbaarheidsgesprek kun je precies aangeven welke onderwerpen jou energie geven en welke jou energie kosten. Uiteindelijk draait het natuurlijk om het maken van afspraken. Wat kan er gebeuren om de dingen te doen waar jij energie van krijgt?

Door Margot Ruijters

Bekijk energiemeter.pdf 917.6K
Sixpack

Zelf je duurzame inzetbaarheid bespreken? Jij en je collega’s krijgen elk zes kaarten. Beantwoord de vragen, verbind de uitslagen en bepaal hoe jullie er als team voor staan. Individueel aan de slag? Gebruik de kaarten tijdens een inzetbaarheidsgesprek en nodig je gesprekspartner uit om over oplossingen mee te denken...

Door Margot Ruijters

Bekijk sixpack.pdf 1.3MB
Lekker blijven werken

Leuk om je collega’s op een andere manier te leren kennen. Ik kan iedereen zo’n sportief wielrennersteam aanraden: het houdt je fit, je bouwt een bijzondere band op met collega’s én je kunt een bijdrage leveren aan een goed doel. 

Conceptmanager Michel du Crocq

Bekijk lekker-blijven-werken
Gezondheidspeiling

Een praktische vragenlijst als hulpmiddel. Het team vult de lijst in en de uitkomst helpt om een goed gesprek aan te gaan over werksfeer, gezondheid en gezond werken.

Cateringmanager Dorothea Evelien Boonstra-Riboch

Bekijk gezondheidspeiling.pdf 707.5K
Huis van werkvermogen

Werkplezier, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid bespreken? Gebruik deze kubus met daarop vragen als ‘Wat motiveert je om te komen werken’ of ‘Denk je met deze gezondheid dit werk over 5 jaar nog te doen’? Elk werkoverleg schudden we met de kubus de boel wakker. Jij kunt dit ook doen. Het gaat over jou.

Cateringbeheerder Wendy van Haestregt

Bekijk huis-van-werkvermogen.pdf 253.0K
Inzetbaarheidsgesprek

De Gelukswijzer helpt mij als manager om zaken en problemen tijdig boven tafel te krijgen. Hoe zit iemand in zijn vel? Waar worden ze blij van? Wat kunnen we doen om te helpen?

Cateringmedewerker Angelique van der Biezen

Bekijk inzetbaarheidsgesprek.pdf 553.8K
Koerskaart werkstress

Iedereen ervaart stress anders, het is belangrijk om daarover te praten. Je kunt elkaar nu veel beter helpen omdat je met behulp van de koerskaart de signalen herkent. Gooi ‘m maar eens in de groep!

Cateringmedewerker Ivon van Wingerden

Bekijk koerskaart-werkstress.pdf 1.1MB
Rapportage baan je toekomst

Kijk goed om je heen, wat kun je leren van andere sectoren?

Projectmanager Mirjam van der Molen

Bekijk rapportage-baan-je-toekomst.pdf 610.7K
Koerskaart

Collega’s motiveren om ook stil te staan bij hun toekomst? Pak, net als Cynthia, de regie van je eigen leven. Gebruik dan de koerskaart duurzame inzetbaarheid.

Cateringmedewerker Cynthia Degens

Bekijk koerskaart.pdf 950.6K
Online leren op trefpunt catering

Leren makkelijk en leuk? Pak je laptop, tablet of smartphone en neem eens een kijkje. Er valt genoeg te ontdekken!

Cateringmedewerker Annemarie van Oostveen

Bekijk www.trefpuntcatering.nl

Waar blijf je?

Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal. Je krijgt altijd netjes antwoord. Als je verhaal in aanmerking komt voor publicatie op deze website, nemen we persoonlijk contact met je op. Je wordt begeleid door een ervaren tekstschrijver en een professioneel fotograaf. Waar wacht je nog op?