Ontwikkelvoucher
wat nou

Opleiding? Steuntje in de rug a €500,-

Werk je in de contractcatering en wil je binnenkort een opleiding gaan doen die jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroot? Wie weet kom je in aanmerking voor een ontwikkelvoucher.

De ontwikkelvoucher is een initiatief van de Vakraad voor de contractcateringbranche. Het idee is simpel: werknemers die iets van hun toekomst willen maken in de vorm van een opleiding, een handje helpen in de vorm van een financiële tegemoetkoming van maximaal € 500,-. Niet elke opleiding komt in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Interne opleidingen bij je werkgever en de OCC-opleidingen zijn uitgesloten van deelname. Het gaat om een opleiding, waarmee jij denkt je toekomstkansen op de arbeidsmarkt te kunnen vergroten.

Ontwikkelvoucher in het kort:

 • Stimulans voor werknemers die een opleiding willen gaan volgen, waarmee de toekomstkansen op de arbeidsmarkt worden vergroot.
 • Voor werknemers die 6 maanden of langer werkzaam zijn in de contractcateringbranche. Ben je op dit moment werkloos? Loopt er een ontslagprocedure of zit je in een re-integratietraject? Je komt dan niet in aanmerking voor een ontwikkelvoucher.
 • Maximaal € 500,- inclusief btw en mag voor erkende opleidingen gebruikt worden. Duurdere opleiding? De meerkosten worden niet vergoed en moet je dus zelf of via je werkgever zien te bekostigen. Goedkopere opleiding? Je krijgt geen geld terug.
 • Strikt persoonlijk. Verander je tijdens de aanvraag of na toekenning van werkgever? Dan gaat de voucher gewoon met je mee.
 • Bedoeld voor erkende opleidingen. Interne opleidingen bij de eigen werkgever of OCC-opleidingen zijn uitgesloten van de regeling.

Hoe werkt het? Drie stappen.

 1. Aanvragen? Zo werkt het. 
  Ga naar het aanvraagformulier, vul het aanvraagformulier volledig in. Stuur een loonstrook mee, niet ouder dan 3 maanden. We adviseren je om je BSN en de financiële gegevens door te halen of zwart te maken. Je loonstrook is een zgn. bewijs van authenticatie. Hiermee kan worden vastgesteld, in hoeverre je aan de voorwaarden voor deelname voldoet. Je loonstrook wordt niet opgeslagen in een geautomatiseerd bestand.
 2. Voucher toegewezen? Mooi! Stuur de factuur op naam van de Vakraad.
  Start met de opleiding binnen 4 maanden na aanvraag. Doe je best, want tenslotte draait het om jouw toekomst! Wees slim: bewaar alle correspondentie over je aanvraag en de toekenning.
 3. Opleiding afgerond? Stuur een bewijs.
  Stuur binnen 4 maanden na afloop van de opleiding een bewijs van deelname aan de opleiding naar ontwikkelvoucher@doewatjezelfkunt.nl Doe je dit niet, dan kan de gegeven subsidie worden teruggevorderd. Zonde natuurlijk, dus zorg dat je de papierwinkel netjes in orde hebt

Let op Kleine lettertjes

Een opleiding kost geld; juist daarom is er de ontwikkelvoucher. Om de ontwikkelvoucher te kunnen inzetten en maximaal € 500,- inclusief btw als tegemoetkoming in de opleidingskosten te kunnen gebruiken, moet de factuur van de opleiding op naam van de Vakraad voor de Contractcateringbranche worden gezet. Dit moet je bijtijds zien te regelen bij het instituut waar je de opleiding gaat doen!

Is de opleiding goedkoper dan € 500,- inclusief btw? Dan kan de gehele factuur op naam van de Vakraad voor de Contractcatering rechtstreeks worden ingediend bij ontwikkelvoucher@doewatjezelfkunt.nl.

Is de opleiding duurder? Het verschil moet je zelf zien bij te betalen.
Vraag het opleidingsinstituut om een gesplitste factuur op naam van de Vakraad voor de Contactcatering te laten maken van maximaal € 500,- inclusief btw. Die factuur kan rechtstreeks worden ingediend bij ontwikkelvoucher@doewatjezelfkunt.nl.

De factuur wordt binnen 1 maand na ontvangst betaald.

 

Ontwikkelvoucher aanvragen?

Vul het aanvraagformulier in.

Waar blijf je?

Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal. Je krijgt altijd netjes antwoord. Als je verhaal in aanmerking komt voor publicatie op deze website, nemen we persoonlijk contact met je op. Je wordt begeleid door een ervaren tekstschrijver en een professioneel fotograaf. Waar wacht je nog op?