Er liggen genoeg kansen
wat nou

Bij CNV Vakmensen geloven we heel erg in eigenaarschap. We kunnen een wereld aan afspraken maken, maar als de mensen daar verder niets mee doen, houdt het al snel op. Het is daarom heel erg belangrijk dat mensen bewust zijn van wat ze zélf kunnen doen. De site www.doewatjezelfkunt.nl bevat praktische tips en hulpmiddelen en laat ik daarom heel vaak als voorbeeld zien bij andere partijen. De titel bekt natuurlijk ook lekker en blijft goed hangen. Super! Want we willen dat mensen er mee aan de slag gaan.

Als partner denken we graag mee over hoe we dat het beste voor elkaar kunnen krijgen. En daar blijft het niet bij; we ondersteunen ook met praktische hulpmiddelen. Zo zetten wij ‘James’ in voor loopbaansupport. Iedereen krijgt de kans om een gratis loopbaanscan te doen. Want eigenaarschap is belangrijk, maar soms is het ook fijn dat er iemand anders met je meedenkt en meekijkt. 

Ik wil echt voorkomen dat mensen straks langer doorwerken, zonder gebruik te hebben gemaakt van de hulpmiddelen die er liggen. Het voelt een beetje als een race tegen de klok. Maar ik zie zeker genoeg kansen. We mogen het samen nóg beter onder de aandacht brengen. In de veiligheid van je eigen huis kun je lekker surfen en klikken op de site, maar als mensen dan ook echt een hulpmiddel in de praktijk gaan brengen, dan ontstaat het sneeuwbaleffect! Want als een collega enthousiast roept ‘Daar moet je eens kijken!’, dan is dat effectiever dan wanneer ik het roep. Dáár zit de kans! 

Ik pak elke kans om met de mensen zélf in gesprek te gaan. Ik heb die kennis echt nodig om te kunnen helpen. Ik kan het iedereen aanraden. Duik de werkvloer op!

Jacqueline Twerda

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

Jacqueline images/Partners/handtekeningen/handtekening-jacqueline.png