Aan tafel met de mensen om wie het gaat
wat nou

We zien dat er in het hele land aandacht is voor duurzame inzetbaarheid, en dat is mooi! Toch blijven veel mensen het lastig vinden. Ze worstelen met vragen als: ‘Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor mij? Ik moet toch gewoon mijn werk doen?’ Om ook die mensen enthousiast te krijgen over het onderwerp, hebben wij een oplossing bedacht: de Employability-coach.

Deze onafhankelijke coach komt naar je toe en gaat het gesprek aan met leidinggevende en medewerkers. Gewoon, tussen het werk door. Het gewicht van de gesprekken varieert: van ‘Ik wil misschien wel wat anders, hoe pak ik dat aan?’ tot ‘Hoe combineer ik mantelzorg met mijn baan?’ Leidinggevenden kunnen sparren met de Employability-coach over hoe ze het gesprek met hun collega’s kunnen aangaan over welzijn, inzetbaarheid en ontwikkeling. 

Eind 2018 hebben we een pilot met de Employability-coach gedraaid en de reacties zijn positief! Vooral de persoonlijke aandacht wordt enorm gewaardeerd. ‘Kom je nog eens langs?’, wordt onze coach vaak gevraagd.  Het was ook een mooie kans om medewerkers te wijzen op alle hulpmiddelen die er al zijn, zoals deze site, interne opleidingen of opleidingsvouchers. Dat werkt toch beter dan een link of bericht rondsturen. 

Wij zien de toekomst van duurzame inzetbaarheid rooskleurig in: iedere medewerker kan zich ontwikkelen. En wij helpen graag om deze kansen te zien én pakken.

Laten we met elkaar een beetje meer aandacht hebben voor persoonlijke ontwikkeling. Dan gaat het iedere dag een beetje beter

Desiree Fokkelman

Interim-Manager Unie Consultancy

Desiree images/Partners/handtekeningen/handtekening-desiree.png