Catering heeft een voorbeeldfunctie
wat nou

Veel cateringorganisaties zijn ontstaan vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Dat zie je nu nog terug in de manier waarop we voor onze collega’s zorgen. Sociaal verantwoord werkgeverschap staat bij onze leden hoog in het vaandel. Tien jaar geleden kon je stoppen met werken als je 57 was. Nu moet je tot 68 jaar doorwerken. Dat heeft impact! Dus komen we met initiatieven, zoals deze website. We kunnen het werk niet veranderen, maar we kunnen als brancheorganisatie de betrokkenen wel aanmoedigen met elkaar in gesprek te gaan: Hoe gaan we er samen voor zorgen dat onze collega’s gezond hun pensioen halen? We zeggen niet wát ze moeten doen, maar zorgen dat ze leren van elkaar.

Voeding is heel belangrijk om gezond te blijven. Een groot deel van de voeding in Nederland loopt via catering. En daarom wordt er goed op ons gelet. We zitten bij alle grote bedrijven van Nederland. Die verwachten van ons dat we vooroplopen op het gebied van eten en drinken. We hebben dus echt een voorbeeldfunctie. Alles wat we doen moet goed zijn. Dus ook de zorg voor onze mensen!

Onze tip? Eet als cateringteam minder of zelfs geen frituursnacks meer. Het is een gezonde keuze voor jezelf, én je helpt hiermee ook je opdrachtgever en gasten om de juiste keuze te maken. Dat blijkt uit onderzoek van de VU.

Hans Rijnierse

Voorzitter Veneca

Hans images/Partners/handtekeningen/handtekening-hans.png