Visual

Regelingen
Overzicht

wat nou

Soms is een helpende hand bij je eigen ontwikkeling meer dan welkom. Hieronder zie je een overzicht van de meest actuele stimuleringsregelingen rondom duurzame inzetbaarheid.

 

smallbanner-ontwikkeladvies-hoewerktnl.jpg

Overheid betaalt meer loopbaanadviezen

Ben je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je nu kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. De regeling is inmiddels gesloten.

 

Hoe werkt zo’n gratis persoonlijk ontwikkeladvies? Tijdens een aantal gesprekken met jouw loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst. Een loopbaanadviseur kan dus ook ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar (ander) werk. 
Per afgerond ontwikkeladvies kan de loopbaanadviseur 700 euro claimen bij het Rijk.

 

Is het iets voor jou? Dat kun je hier zelf checken. Besluit je om voor een gratis ontwikkeladvies te gaan? Heel verstandig van je. Houd in de gaten dat je bij je loopbaanadviseur vraagt of hij/zij meedoet aan het programma NL Leert door. De loopbaanadviseur vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie af. 

  • Direct naar Hoe werkt Nederland. Daar kun je onder Leren en ontwikkelen zien of je weer kunt deelnemen aan de loopbaanadviezen.

 

smallbanner-ontwikkeladvies45plus.jpg

 

Resultaten Ontwikkeladvies 45+

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft voor alle werknemers van 45 jaar en ouder die vallen onder de cao Contractcatering een ontwikkeladvies ter beschikking gesteld in 2019. De regeling is inmiddels gesloten.

 

smallbanner ontwikkelvoucher

Resultaten Ontwikkelvoucher

De Vakraad voor de contractcateringbranche heeft vouchers ter beschikbaar gesteld in 2019. De regeling is inmiddels gesloten.


Waar blijf je?

Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal. Je krijgt altijd netjes antwoord. Als je verhaal in aanmerking komt voor publicatie op deze website, nemen we persoonlijk contact met je op. Je wordt begeleid door een ervaren tekstschrijver en een professioneel fotograaf. Waar wacht je nog op?