In de spotlight

Baan je toekomst. Bewust.

Wist je dat er veel onderzoek is gedaan?

wat nou

Al jaren hoorde ik het gonzen: ‘Duurzame inzetbaarheid, daar moeten we wat mee’. Maar wát dan? Niemand die het eigenlijk wist. Wij hebben daarom een project opgezet met als doel om duurzame inzetbaarheid praktische handen en voeten te geven. Na uitgebreid onderzoek binnen een aantal sectoren kwamen we tot een aantal conclusies. De belangrijkste? Dat je wel 100.000 hulpmiddelen kunt aanbieden, maar zolang de bewustwording er niet is, gebeurt er helemaal niets. Het is dus belangrijk dat medewerker en werkgever met elkaar in gesprek gaan, in een veilige omgeving. We hebben het wel over een gevoelig onderwerp, het is bijvoorbeeld moeilijk om aan te geven dat je het werk te zwaar vindt.

Verder liet de contractcatering een aantal opmerkelijke verschillen zien in vergelijking met de andere sectoren waar we ons onderzoek deden. Het verbaast je vast niet dat de medewerkers gemiddeld ouder zijn. Verder voelen jullie je vaak meer verbonden met de locatie waar je werkt, dan met de cateraar waar je voor werkt. Ook de zwaarte van jullie werk is een punt van aandacht, samen met de technische veranderingen die op jullie pad komen. Nieuwe kassasystemen worden echt niet altijd met gejuich ontvangen. Met de onderzoeken hebben we de basis gelegd, nu is het tijd om in actie te komen!

Kijk goed om je heen, wat kun je leren van andere sectoren?

Mirjam van der Molen

Projectmanager

Mirjam images/Handtekeningen/handtekening-mirjam.png


Waar blijf je?

Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal. Je krijgt altijd netjes antwoord. Als je verhaal in aanmerking komt voor publicatie op deze website, nemen we persoonlijk contact met je op. Je wordt begeleid door een ervaren tekstschrijver en een professioneel fotograaf. Waar wacht je nog op?