In gesprek met

Pak de regie
Johan Tamse
wat nou

Ik behoorde tot de groep die dacht dat ze lichamelijk alles aankonden. Totdat je op een dag merkt dat je eigenlijk toch wel een rustdag nodig hebt. Aangemoedigd door de campagne ‘Doe wat je zelf kunt’ ben ik gaan kijken wat ik kon veranderen. Want ik wist: ik kan wel wachten tot ik moet zeggen dat het bijna niet meer gaat, maar dan ben je eigenlijk te laat. 

Eerst ging ik het gesprek aan met mijn leidinggevende, die het ook best lastig vond. Want ja, catering is nou eenmaal veel fysiek werk. Wat zijn de mogelijkheden dan? Ik heb echt zelf de regie genomen maar ook mijn werkgever heeft zich voor mij ingespannen. Nu doe ik meer administratief werk. En met resultaat: ik merk dat mijn lichaam tot rust is gekomen en ik heb plezier in mijn werk. 

Binnen de OR zijn we natuurlijk ook bezig met het thema Duurzame inzetbaarheid. Wat mij betreft moet het een vast onderwerp op de agenda zijn. Er is veel informatie beschikbaar: een website, folders en posters. Maar die vallen toch een beetje weg in de hoeveelheid informatie die we al dagelijks krijgen. We moeten dit onderwerp persoonlijker maken. Het moet landen daar waar het nodig is. Ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan inspireren om vooruit te kijken en vooral in actie te komen. Want uiteindelijk moet iedereen toch zelf zijn regie pakken. 

‘Mijn tip? Dat we het seniorenverlof gaan inzetten waar het voor is bedoeld: als rustdag. En niet om op te potten voor een vakantie.’

Johan Tamse

Ambtelijk secretaris OR

Johan images/Handtekeningen/handtekening-johan.png


Waar blijf je?

Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal. Je krijgt altijd netjes antwoord. Als je verhaal in aanmerking komt voor publicatie op deze website, nemen we persoonlijk contact met je op. Je wordt begeleid door een ervaren tekstschrijver en een professioneel fotograaf. Waar wacht je nog op?