In gesprek met

Voorkomen is beter dan genezen
Ron Peters
wat nou

Binnen KLM Catering Services doen we heel veel aan verzuimbegeleiding. Natuurlijk ondersteunen en begeleiden we collega’s die uitgevallen zijn, zodat ze weer gezond aan het werk kunnen. Daarnaast onderzoeken we hoe de verzuimproblemen voorkómen kunnen worden. Want voorkomen is beter dan genezen. We hebben daarom twee projecten opgezet.

Met het project ‘Aandacht’ focussen we op preventieve aandacht en kijken we naar de toekomst. Hoe zie je je eigen (on)mogelijkheden om je werk de komende jaren gezond en met plezier uit te voeren? Wat heb je nodig om dat voor elkaar te krijgen?

Met het project ‘Belasting & Belastbaarheid’ brengen we in kaart hoe werkbelasting en belastbaarheid op elkaar aansluiten. Hoe belastend ervaar je bepaalde werkzaamheden en hoeveel kun je aan? Is dat in balans? Welke aandachtspunten zijn er? Wij gaan het vragen aan de medewerkers op de werkvloer. Hun ideeën en ervaringen zijn namelijk enorm waardevol voor ons allemaal. Iedereen heeft invloed op zijn eigen werk en kan op deze manier meedenken over hoe het werk nog beter en prettiger kan. Zo werken we naar -zoals wij dat noemen- ‘de Geluksfabriek’. Het lukt alleen als iedereen zich daarvoor inzet. En daar gaan we dan ook voor natuurlijk. We zijn erg benieuwd naar de resultaten!

Wil je weten hoe het verhaal van Ron verder gaat?
Binnenkort vertelt Ron hier meer over de resultaten van alle inspanningen. 

Kijk naar het grote plaatje. Je bent pas effectief als je de preventieve maatregelen in je héle manier van werken doorvoert.

Ron Peters

Manager Health & Employability

Ron images/Handtekeningen/handtekening-ron.png


Waar blijf je?

Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal. Je krijgt altijd netjes antwoord. Als je verhaal in aanmerking komt voor publicatie op deze website, nemen we persoonlijk contact met je op. Je wordt begeleid door een ervaren tekstschrijver en een professioneel fotograaf. Waar wacht je nog op?