Geef jezelf zo’n loopbaantraject cadeau
wat nou

“Vorig jaar ben ik in gesprek gegaan met een loopbaancoach. En nee, dat was niet omdat ik vastzat in mijn werk. De reden was eigenlijk heel praktisch: de Vakraad roept de medewerkers in de contractcateringbranche op om gebruik te maken van de regeling voor gratis loopbaancoaching. Daarom leek het me handig om meer te weten over het traject. Daarnaast was ik ook nieuwsgierig. Want hoewel ik persoonlijk niet direct aanleiding zag -ik vind mijn werk erg leuk- zou het me misschien wel nieuwe inzichten bieden. En dat klopte!

 

Je kan zelf een loopbaancoach bij jou in de buurt kiezen, ideaal. In totaal heb ik drie gesprekken van anderhalf uur gehad. In de weken tussen die gesprekken kreeg ik opdrachten zodat ik geprikkeld werd om verder na te denken over vragen waar je eerst niet bij stilstond. Vragen als: waar krijg je energie van? En waarvan krijg je geen energie? Hoe zie je jezelf? Mijn loopbaancoach daagde me uit om vanuit een andere invalshoek naar mezelf te kijken. Voor mij zat daar echt de winst van dit loopbaantraject, want normaal nam ik daar de tijd niet voor. Het mooie was; opeens zag ik dingen anders. Ik ben me nu veel meer bewust van het feit dat ik een keuze heb, een keuze om zaken op een andere manier te bekijken. Ik heb mezelf echt beter leren kennen. 

 

Ik raad het iedereen aan om zo’n loopbaantraject te volgen, ook als je niet direct een aanleiding ziet. Er komen altijd inzichten. Waarom zou je jezelf dat niet gunnen? Het is een cadeautje dat je aan jezelf mag geven. 

 

Wil je ook in gesprek met een loopbaancoach? Kijk hier voor de mogelijkheden

Op mijn computer hangt nu een briefje: ‘Spelen mag.’ Zo coach ik mezelf om soms wat meer los te laten. Werkt echt!

Bertie Redeker

Secretaris

Bertie images/Handtekeningen/handtekening-bertie.png


Waar blijf je?

Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal. Je krijgt altijd netjes antwoord. Als je verhaal in aanmerking komt voor publicatie op deze website, nemen we persoonlijk contact met je op. Je wordt begeleid door een ervaren tekstschrijver en een professioneel fotograaf. Waar wacht je nog op?