Mijn lichaam zei: ‘Let op!’
wat nou

Ik was nooit ziek, ik voelde me goed en kon alles doen op locatie. Maar toch. Het koste me wel meer energie dan vroeger. Ik merkte dat het me steeds zwaarder viel om vijf dagen in de week 6 uur te werken. Elke avond kwam ik moe thuis en tegen het einde van de week lag ik ’s avonds echt kapot op de bank. Ik ben toen in gesprek gegaan met mijn manager: ‘Als het mogelijk is, dan wil ik minder werken om erger te voorkomen.’ Hij vond het heel goed dat ik het zelf aankaartte. We hebben toen geregeld dat ik een dag in de week minder zou gaan werken. Gelukkig was dat mogelijk.

Hoe het bevalt? Heerlijk! Ik geniet echt van mijn vrije maandag. Ik rommel wat in huis, kan mijn eigen tempo bepalen en heb nu meer tijd voor mijn wekelijkse yoga-moment. Aan het eind van mijn werkdagen ben ik nog steeds wel moe, maar de balans is nu veel beter. 

Wil je ook in gesprek met je manager of medewerker over kansen, uitdagingen, werk en behoeftes? Maak dan gebruik van dit hulpmiddel.

Heb je veel vrije uren over? Zet ze in om af en toe een extra vrije dag te nemen. Die ene vrije dag in de week maakt echt verschil!

Marjo Roos

Cateringmedewerker

Marjo images/Handtekeningen/handtekening-marjo.png


Waar blijf je?

Wil jij je unieke verhaal delen op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de contractcateringbranche? Of ken je iemand die het verdient om in de spotlights te staan? Stuur ons je verhaal. Je krijgt altijd netjes antwoord. Als je verhaal in aanmerking komt voor publicatie op deze website, nemen we persoonlijk contact met je op. Je wordt begeleid door een ervaren tekstschrijver en een professioneel fotograaf. Waar wacht je nog op?